SamiTervetuloa oppimaan ja kasvamaan mestariksi!

Ammatillista koulutusta arvostetaan! Hyvä ammattitaito kehittyy koulutuksen ja työnteon vuorovaikutuksena ja se antaa hyvät valmiudet sijoittua työhön, jatko-opintoihin sekä antaa mahdollisuuksia täysipainoiseen elämään.

Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto SAMI on monialainen valtakunnallisesti palkittu ammatillinen oppilaitos. Seitsemällä koulutusalalla on tarjolla:

Ammatillisissa perustutkinnoissa opiskelija voi valita yksilöllisen urapolun. Teemoina ovat työssäoppiminen, taitaja, moniosaaja, kansainvälisyys, yrittäjyys, lukio-opinnot ja kilpaurheilu.

Ammatillinen aikuiskoulutus perustuu vahvasti näyttötutkintojärjestelmään. Näyttötutkintojärjestelmän keskeinen periaate on henkilökohtaistaminen. Sillä tarkoitetaan tutkinnon suorittajan ja opiskelijan ohjaus-, neuvonta-, opetus- ja tukitoimien asiakaslähtöistä suunnittelua ja toteutusta. Tutkintosuoritus ja opiskelu henkilökohtaistetaan hakeutumisessa, tutkinnon suorittamisessa ja tarvittavan ammattitaidon hankkimisessa. Tämä tarkoittaa, että opiskelijalla on mahdollisuus hyödyntää eri ympäristöissä oppimaansa ja jo aikaisemmin hankkimaansa osaamista suorittaessaan tutkintoa ja opiskellessaan uutta.

SAMIssa on noin 2400 opiskelijaa. Heistä huolehtii kolmensadan opettajan, ohjaajan ja muun henkilöstön joukko.

Tervetuloa SAMIin!

Esedu Samiedu facebook